2007. november 4., vasárnap

Emlékezés

Késve írom a bejegyzést, de tulajdonképpen mindegy is... Szinte minden nap ég a gyertya értük. A halottainkért. 

Emlékeztem Nagyapámra, aki szigorú volt, de olyan igazságos..! Aki tiszta szívvel tudott élni, akinek becsülete példaértékű előttem... Akivel annyit jártunk kirándulni, aki mindent-mindent tudott, nem volt kérdés, amire ne tudott volna megfelelni... Akiért egy éve az iskolában sírtam, mert egy vizsgán Róla beszélt a vizsgabizottság egy tagja, mikor megtudta, az unokája vagyok... Nagyon hiányzol, Papókám. 

Gondoltam az Apámra. Nem az édesre, hanem Rá, aki felnevelt. Becsülettel, s ha nem is tudta mindig kimutatni, szeretettel. Nem tudtam neki megköszönni.. 

S bár lehet, furcsán hangzik, de nem annak, akinek van négylábú barátja: emlékeztem a kutyáimra, akik már nincsenek velem. Kántorra, Alira, akik a gyermekkorom varázsolták el, akikre mindig számíthattam. Kántort két évesen hoztuk el egy helyről, ahol le akarták lőni. Őrjöngött. Anyám rámparancsolt, oda ne menjek hozzá, mert szétszed... Még aznap hazavittem neki a suliból az uzsonnámat. A kezemből ette meg... Nem mertem elmondani. A következő ember, akit elfogadott, Nagyapám volt... Alit megmérgezte a szomszéd öregasszony... Három kisgyerek kutyáját.. Fiatalon halt meg, s én valahol vele haltam... Sokat szenvedett, s nem ezt érdemelte, hisz ő egy tündér volt. Kenimért is égett egy gyertya, aki még mindig olyan iszonyúan, hasogatóan fáj... Furcsa érzés: rám bízták őt, én voltam neki minden.. Mégsem tudtam megvédeni... Október huszonegyedikén volt két éve, hogy meghalt. Úgy hiányzik... Kicsi kutyám... S van még egy kutyalány, akit elveszítettem. Nem halt meg, remélem, bár már nagyon öreg, ha él... Grétikém, akit remélem, valaki befogadott, mikor elveszítettük. Nagyon szeretném hinni, hogy az élete ugyanolyan szépen folytatódhatott, mint előtte... Hogy valaki szerette annyira, mint én. 

Találtam egy verset: 
"Waiting .. 
I got to the gate of Heaven yesterday 
after we said good-bye. 
I began to miss you terribly, 
because I heard you cry. 
Suddenly there was an Angel 
and she asked me to enter Heaven's gate. 
I asked her if I could stay outside 
for someone who'd be late. 
I wouldn't make much noise you see, 
I wouldn't bark or howl. 
I'll only wait here patiently 
and play with my tennis ball. 
The Angel said I could stay right here 
and wait for you to come. 
Because Heaven just wouldn't be Heaven 
if I went in alone. 
So I'll wait right here, 
you take your time, 
but keep me in your heart. 
Because Heaven just wouldn't be Heaven 
without you to warm my heart." 

Most megyek, bőgök egyet. Azt hiszem, mostanában nem vagyok jó társaság.

2 megjegyzés:

  1. Kutyás témában én sem vagyok jó társaság... Enyém már érg nincs meg, de imádom amai napig. Beteg volt, 9 évesen a karjaimban aludt el, muszáj volt, már menni sem bírt, nem hagyhattam szenvedni. Gimis voltam, 3 napig ki se mentem a szobámból. Semmi nem érdekelt, a suli a legkevésbé. A mai napig nem dolgoztam fel, olyan ez, mintha a gyermekét veszítené el az ember. Neki szerencsére jó éelete volt, anyám tényleg kényeztette, mint egy kisbabát :) Sosem fogom megérteni az olyan embereket, akik gyűlölik az állatokat. Én őket gyűlölöm, mélyen elítélve.

    VálaszTörlés
  2. Sajnálom!
    Így vagyok én Alival: sosem fogom feldolgozni, hogy lehet egy öregasszony ilyen mocskos utolsó rohadék... Bement az udvarunkba, és mérget adott a tök szelíd kutyáknak. Alin kívül volt egy Morzsi nevű foxterrierünk is... Táborban voltam. Hazaértem, s én találtam meg Alit halva... A kutyámat, akit imádtam. Kiharapta a füvet maga körül, szenvedve halt meg... Mint az őrült, kerestük Morzsit. Ő kínjában valahogy kiment az udvarból, a templomkertben találtuk meg, már nem élt... Apu azt mondta a nőnek, legközelebb, ha a telkünkön találja, vasvillával fogja feltrancsírozni. Komolyan gondolta, ő is imádta a kutyákat. És én azóta utálom a mocskos képmutató szentfazekakat, mert ez a nő volt mindig az első a templomban... De remélem, a pokolban ég. Ha van igazság..

    VálaszTörlés