2013. június 29., szombat

DIY Mancsinak

Sziasztok!

Nem tudom, jár-e még erre valaki... Az utóbbi hónapok csak úgy elreppentek, és most látom, hogy utoljára Húsvétkor írtam. Hm... Az időt nem töltöttem tétlenül, igyekszem megmutatni, miket készítettem.

Mancsi kutya egyre inkább a szemünk fénye lett. Okosodik, nevelődik, és Éva barátnőm szavaival élve egyre "tömörebb".:) No jó, tényleg hízott egy kicsit, de így most éppen jó, na.:) A képen cimbijével, Pistával látható (ne is kérdezzétek....):


Igazán fogalmam sincs, hogy miért csak olyan fotóink vannak erről a Kutyagyerekről, ahol az ágyamon van... No jó, néhány fotón a kanapén... Hm.:) 
Ezt egy tervbe vett árnyképhez fotóztam róla, míg Barni a labdájával hadonászva próbálta őt ebben a pozícióban tartani (persze telefonnal....):


Szerintem tényleg csak kicsit, leheletnyit tömör.:) Nekem gyönyörűszép! 
A szoba is változott a két kép között, nem is keveset, erről majd egy későbbi bejegyzésben...

Szóval Mancsi etető- és vizestálja folyton útban volt az ablak alatt, a hűtő előtt. Barni rendszeresen belelépett, mikor becsukta a hűtő ajtaját. Persze minden ilyen alkalommal a vizestálat sikerült becéloznia.:) Látva az áldatlan állapotokat, és figyelembe véve Mancsi kényelmét (mármint, hogy nehogymár le kelljen hajolnia inni és enni.:D) néhány hónappal ezelőtt elkezdtem ötleteket gyűjteni egy etető-itató-táptartó alkalmatossághoz. Sok cukiságot találtam, néhány megoldás nagyon tetszett is. Ezeket például simán bevállaltam volna, ha több a helyünk:


Aztán találtam rá ezekre:

Egyik sem az igazi nekem, de az utolsó kettő már közelít... 

Mancsi száraztápot eszik, amit zsákonként szoktam neki rendelni. Tehát kellett egy láda, ahová a kajáját tesszük, és ahonnét a tálját meg tudjuk tölteni etetéskor. Optimális esetben ez műanyagból kellene, hogy legyen. Nem ártana, ha beleférne az etető aljába néhány tartalék labda (a használatban lévő játékoknak is van már tároló-terv a fejemben), és a fésűk, kefék is. A tálcás megoldás tetszett leginkább, az utolsó képről, de a fehér kanapét védendő, szerettem volna egy "keretet" a tálcarészre, mert a Kutya úgy eszik, mit egy kismalac. És úgy is iszik. 

Megvolt tehát a terv. Első körben vettem a víznek egy nagyobb, a tápnak egy kisebb fém, felül peremes etetőtálat. Lemértem őket, és kitaláltam, kb mekkora műanyag dobozt kell vennem, hogy a tetejét rárakva még elférjen felette a tálak mélysége, és az egész cucc szélességet is kikalkuláltam.  Persze számításba vettem Mancsi magasságát, nehogy a végén lábujjhegyen állva kelljen ennie.:) Beszereztem a műanyag dobozt, aztán  leültem, rajzoltam, számoltam, és azzal a boldog tudattal mentem faanyagért a Baumaxba, hogy le is vágják nekem a léceket, így csak csavaroznom, festenem és gyönyörködnöm kell.:) Végül az egész készen lett másfél óra alatt, plusz a festés, dekorálás.

A cucc már összerakva, festés előtt, éppen a helyére próbáltam:


Mondtam már, hogy a Dremel Trioval vágtam a köröket a tálaknak? Mer' egy asztalos veszett el bennem, na.:) Jóóóól elveszett.:D

És a végeredmény:
Egy közeli a feliratról:


 Belül az egyik oldalára hosszú szögeket vertem be akasztónak, ezeken kényelmesen elférnek a kefék. Cijj cica is betolakodott egy zacskó Whiskas erejéig.:)


És mikor elkészültem, igen megnőtt az önbizalmam. Mit nekem famunka, hát nem?:) Aztán jött Milán barátom, aki megsimogatta az elejét bal oldalt, és szelíden megkérdezte, hogy mééééér nem csiszoltam össze..?:) Oké, oké, a képen is jól látszik, hogy ott kijjebb áll az eleje... De ÖSSZECSISZOLNI??? Mondtam neki, hogy ez rusztikus, és ennyiben maradtunk.:) Összességében mindenkinek tetszik, és nagyon praktikus is. Szeretem.:)

Mancsi egy ideig nem engedte Cijjt inni a cucchoz.:) Annyira félti a kajáját... Biztosan az utcakutya-időszakból maradt meg ez, mindenesetre hiába nem volt a tálban táp, ő tudta, hogy ott van a ládában, és mindig odaállt a macska elé, amikor az inni indult. Szerencsére ezt most már nem csinálja.:)

A következő projekt is famunka lesz, amit mutatok, mert a kedv, az nem veszett el.:)

Szép hétvégét nektek! Vica

Linking to:

9 megjegyzés:

 1. Szép nagy már Mancsi! :)
  Annyira ügyes vagy, hogy magad csináltad meg az etető alkalmatosságot.
  Remek ötleteid vannak, és hihetetlen energiád, hogy mindezeket megvalósítod. SZUPER! :)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, igazi kamaszkutya már.:) Nagyon szeretjük.
   A cucc meg nem volt ám nagy kunszt, így, hogy mindent méretre vágattam! Kikapcsolódásnak tökéletes.:)

   Törlés
 2. Mancsi Manó a csontsovány kamaszból (ahogy a gyepiről kikerült) remek formájú kutya lett nálatok! Azok az értelmes-beszédes szemek... :)) Praktikus és átgondolt "asztalt & almáriumot" kapott, ami tökéletesen a lakásotokba illő berendezési tárgy. Elismerésem az ötletért és a kivitelezésért!
  Brigi/Luca

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kösziiii! :) Tegnap összevesztünk a kishülyével, mert rámmorgott a csontja miatt. Oké, elég guszta cupákos csont volt, na de Anyára nem morgunk... Volt pár óra mosolyszünetünk, de úgy hízelgett a kis dög..!:)

   Törlés
 3. Klassz lett, Vica!
  Annyira ügyes vagy! Én csak sima dobozokat szeretnék, de félek nekivágni:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Milyen dobozokat? Múltkor Kicsiház Katánál láttam dobozleírást... De majd teszek fel én is egyet, készen vett doboz, amit "Pepsi-s" rekesszé alakítottam.:) Vágass le hozzá mindent, és akkor simán össze tudod rakni!

   Törlés
  2. Jaj, és biztosan te is ismered, de én innen: http://www.shanty-2-chic.com, meg innen: http://ana-white.com szoktam ötleteket lesni ilyen ügyben.:)

   Törlés
 4. Az igen, ügyes vagy, szuper lett!!!
  És igen, én járok itt gyakran, (szinte minden nap bekukkantottam, volt, hogy kétszer is :D ) és már nagyon vártam a következő bejegyzésedet :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon jólesik ám ezt hallani.:) Most lesz majd egy halom poszt, ami elmaradt, pótolni kell.:) És köszi!:)

   Törlés