2007. június 17., vasárnap

Mini erkélyem

Az első képen az erkély egyik oldala. Látszik a télálló futó balkonszegfűm, idei szerzemény, még nem virított, de gyönyörű a lombja is. Mellette a ládában a drágám, a million bells petúnia Sunny fajtája. Imádom, nagyon szépen nő, dús, nem kopaszodik és harsogó sötétzöld a lombja. A falon a piros pistikéim virulnak, a nemrégen vásárolt fukszia társaságában. A padon nyaral a csónakorchim, ő gyönyörűen virított a télen. A sarokban pedig a kis fűzfám látható, aki alatt, bár nem látszik, gyönyörűen nő a tarkalevelű árnyliliom. A második kép az erkély másik oldalát ábrázolja, ahol a már emlegetett isteni illatú lonc rózsaszínű virágait is lehet látni. Talán felfedezhető még a sarokban a kecskerágó, és szemben a rózsaszínű million bells petúnia. A következő képen a koktélparadicsom, amiből Barni már hat szemet szüretelt. Én még nem kóstoltam, a gyerek mindig megelőz.:) Azt mondja, nagyon finom.. A növény már olyan magas, mint én, rengeteg éretlen gyümölcs van rajta. A negyedik képen a tegnap vásárolt ezt-nem-hagyhattam-ott-hibiszkusz a helyén. A neve Sunny Toledo és nem dupla, hanem teljesen telt, narancspiros. Erősen beleszerettem.:) Mellette a leárazva vásárolt bugim, aki mindenhol hajt. Én még ilyet nem láttam, tényleg mindenhol. Minden levélnyélnél új ága nő, és bimbókat is felfedeztem tegnap. Nem sok van, ami ennél jobb a lelkemnek.:)

4 megjegyzés:

  1. Vica, csodás erkályed van!!
    Hadd kérdezzek valamit, iletve 2-t is:
    1) hogy csinálod, hogy nincsenek pókjaid és egyéb "állatok"??? Én frást kapok, hogy nálunk mi van... ÉS iszonyodom tőlük, ergo leszedni én nem tudom.
    2) mivel tápolod a fuksziád? Csodaszép, az enyém olyan kis kókadt... :(

    VálaszTörlés
  2. Szia, Nina!
    Örülök, hogy tetszik! :) Igazság szerint akkor volnék boldog, de legalábbis elégedett, ha lenne egy naaaaagy tetőteraszom. Neadjisten kis kertem... De mivel csak ez van, ezzel kell beérnem, s igyekszem széppé tenni. A pad nem is látszik a képeken... Pedig az is van ám, puhapárnás hímzőpad!:)
    Első emelet, és nem nagyon vannak bogarak. Néha pók... És vannak méhek, de velük békében élünk.:)
    A fuksziát semmi különös, leszedem az elnyílt virágot és sok vizet adok neki. Rengeteget bimbózik így.:) Puszi!

    VálaszTörlés
  3. Szia Vica,
    tetszik a blog, és az erkély is, olyan kellemes, nőis hangulatú mindkettő:))
    Az erkélyre én is, telepítettem 3 panelparadicsomot, de, sajnos, ők még nincsenek gyümölcsöző állapotban.
    Csak így tovább, írogass, mutogass sokat, én imádok nézelődni, olvasgatni:))

    Nina,
    én sima tescos tápoldattal locsolom a virágaimat, és nagyon jó, csak ajánlani tudom.

    Manyesz

    VálaszTörlés
  4. Szia Vica, most találtam Rád:o)nagyon örülök! Szép az erkélyed nagyon, nekem sajnos az sincs most, de jövőre talán már kertem lesz.:)

    VálaszTörlés