Sziasztok!
Többen kértétek a cukros süti receptjét. Íme!:) Sweetsugarbelle tökéletes cukrossüti receptjét használom, csak aroma nélkül, illetve vaníliaaromával.
Azért szeretem, mert míg a legtöbb linzernél hidegen kell gyúrni a vajat és gyorsan, hogy omlós legyen, ennél szobahőmérsékletű vajat használhatok, és olyan, de olyan omlós, puha, isteni és selymes a tészta..! Ráadásul nagyon könnyű vele bánni. Arra kell vigyázni, hogy ne nyújtsd vékonyra: a képen is látni, hogy vastag tésztájúak a csontocskák. Olyan 8 mm körülire nyújtom, érzésre, így puha marad. Nem szabad hagyni, hogy túlsüljön, megpiruljon, kiszáradjon.
A recept magyarul (ha valakinek kényelmesebb így:)):
227 g szobahőmérsékletű vajat (NEM RAMA!) összekeverünk 175 g porcukorral (én robotgéppel keverem szép habosra). Hozzáadunk egy szobahőmérsékletű tojást és 1-2 teáskanál vaníliaaromát (ez utóbbi elhagyható, vagy más aromával kiváltható) és tovább keverjük. Ekkor teszünk hozzá 400-425 g lisztet, egy teáskanál sót, két teáskanál sütőport és elkeverjük. Általában 400 g liszttel szoktam csinálni, és a gyúrásnál felvesz még egy kicsit. Így egy selymes, vajas tapintású tésztát kapunk, amit nem kell pihentetni sem.
Nyújtjuk, szaggatjuk és 190 fokon sütjük, mindössze 7-8 percig.
Érdemes dupla adaggal kezdeni, elfogy.:) A csontoknál is dupla adag készült. Van, hogy vékonyabbra nyújtom és lekvárral összeragasztok kettőt-kettőt, de csak úgy lekvárba mártogatni is jó... Illetve ebből a tésztából készül minden írókázott buli-sütim is, pl ezek is:
Jó étvágyat!:)
Köszi.
VálaszTörlésElmentettem a recepted, holnap sütöm.
Jó éjt!
Szilvi