2013. február 27., szerda

Cukros süti recept


Sziasztok!

Többen kértétek a cukros süti receptjét. Íme!:) Sweetsugarbelle tökéletes cukrossüti receptjét használom, csak aroma nélkül, illetve vaníliaaromával.

Azért szeretem, mert míg a legtöbb linzernél hidegen kell gyúrni a vajat és gyorsan, hogy omlós legyen, ennél szobahőmérsékletű vajat használhatok, és olyan, de olyan omlós, puha, isteni és selymes a tészta..! Ráadásul nagyon könnyű vele bánni. Arra kell vigyázni, hogy ne nyújtsd vékonyra: a képen is látni, hogy vastag tésztájúak a csontocskák. Olyan 8 mm körülire nyújtom, érzésre, így puha marad. Nem szabad hagyni, hogy túlsüljön, megpiruljon, kiszáradjon.

A recept magyarul (ha valakinek kényelmesebb így:)):

227 g szobahőmérsékletű vajat (NEM RAMA!) összekeverünk 175 g porcukorral (én robotgéppel keverem szép habosra). Hozzáadunk egy szobahőmérsékletű tojást és 1-2 teáskanál vaníliaaromát (ez utóbbi elhagyható, vagy más aromával kiváltható) és tovább keverjük. Ekkor teszünk hozzá 400-425 g lisztet, egy teáskanál sót, két teáskanál sütőport és elkeverjük. Általában 400 g liszttel szoktam csinálni, és a gyúrásnál felvesz még egy kicsit. Így egy selymes, vajas tapintású tésztát kapunk, amit nem kell pihentetni sem. 
Nyújtjuk, szaggatjuk és 190 fokon sütjük, mindössze 7-8 percig.

Érdemes dupla adaggal kezdeni, elfogy.:) A csontoknál is dupla adag készült. Van, hogy vékonyabbra nyújtom és lekvárral összeragasztok kettőt-kettőt, de csak úgy lekvárba mártogatni is jó... Illetve ebből a tésztából készül minden írókázott buli-sütim is, pl ezek is:





Jó étvágyat!:)

1 megjegyzés:

  1. Köszi.
    Elmentettem a recepted, holnap sütöm.
    Jó éjt!
    Szilvi

    VálaszTörlés