2013. július 30., kedd

A sárga láda

Sziasztok!

Ládát is festettem, amikor a képgaléria készült. Nem is értem, van, hogy napokig semmi kreatívat nem csinálok, amikor viszont belekezdek valamibe, özönlenek az ötletek, és sokszor készül több tárgy párhuzamosan....

Van nekünk egy régi fa Ikeás ládánk. Vagyis kettő van, a másik Barni szobájában, már azt is nézegetem.:) De ez az enyém, és be kell valljam, bár hasznosnak hasznos, sosem szerettem. Egyszer elkezdtem az átfestését, ami csúfosan félbemaradt, és azóta rá sem bírtam nézni. A képre nézve ezt most sem csodálom...



Tudtam, hogy fehérre fogom festeni, de a díszítéséről sokáig nem tudtam dönteni. Felirat? Csíkok? Szürke? Fekete? Aztán a sárga-fehér képkeret adta az ötletet, hogy legyen sárga a díszítés az oldalán. És legyen cikkcakkos!:)

Először is lefestettem a fehér festékkel két rétegben az egész ládát, azután (vágógép híjján...) festőszalaggal készítettem elő a minta festését (ezt használtam a képkereteknél a galériafalhoz is).




A ragyogó sárga festékből elég volt egy réteg.


Olyan nehéz igazán szép sárga festéket kapni, megfigyeltétek? Sok fakó, hókadt alig-sárga, más zöldes árnyalatú, ami borzasztó, megint más pedig narancsos. De végre megtaláltam a tökéletes árnyalatot. Kadmium-sárga. Most már tudom, a kadmium, az szééép sárga.:)


Az antikolást nem úszta meg... Nekem ez visz életet a tárgyakba. A sárgához csokibarna akrilt választottam, úgy, mint a képkeretnél.



Végül a helyére került:



A terv az, hogy a két papírdoboz lekerül alóla, csak még nem tudom, hová. 

Olyan tiszta lett és vidám, elégedett vagyok vele!:)

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszi!:) Mostanában egyértelműen a sárga a favoritom... Bár a türkizt nem sikerült kiszorítania, az stabilan tartja a helyét a lakásban.:)

      Törlés