2012. december 23., vasárnap

Karácsonyfa tuning.:)

Sziasztok!

Barni 26-án minden évben elutazik Pestre az Apukájához és a Nagymamájához. A nagy családdal, Anyukámmal, testvéreimmel és az ő családjukkal 25-én ünnepelünk. Emiatt lett nálunk az a szokás, hogy a karácsonyfát már 23-án délután felállítjuk, az ajándékok pedig 24-én reggelre kerülnek a fa alá. Így nyerünk egy kis időt, ami önfeledt játékkal telhet... 

Idén különleges a helyzet, mert itt van nekünk Mici cica, akinek ez az első Karácsonya, és természetesen Mancsi, akinek valószínűleg szintén. Mondjuk az ő esetében mindegy is, hányadik Karácsony, mert egy dömper kis lüke, aki azt borít le, ami az útjába esik.:) A lényeg, hogy egy ideig azon gondolkodtunk, hogy csak kis fa lesz, az asztalon, de nem volt szívem... Úgy hozzá tartozik a nagy fa az Ünnephez..! Ezer és egy éve műfenyőnk van, gyönyörűséges, és nagyon szeretjük. Most meg kellett oldani, hogy ne nagyon érje el az alját Micka, és ne ingerelje nagyon Mancsit. 

Az ötlet abból állt, hogy a fa alsó, széles ágait nem tesszük fel, és kitalálunk valamit, amivel körbevehetjük az alját. Ilyen volt a látvány (szegény Mici túlesett az ivartalanításon, így most éppen lámpa, de ez nem zavarja abban, hogy minden képen rajta legyen.:)):


Az ihlet akkor jött, mikor Jen oldalát böngésztem, és megtaláltam ezt:


Nekem nem volt faládám, amiből kiindulhattam volna, volt viszont egy halom lambériamaradékom. És tudtam, hogy vidámabb, gyerekre szabottabb verziót szeretnék kreálni. Nem is kellett már más, csak néhány szeg, egy kalapács és egy négyszögléc az oldalak rögzítéséhez. És persze stencil és festék.:)

Folyamatban:


A Silhouette gépem segítsége nélkül a stencil elkészítése sokkal-sokkal nehezebb lett volna. Így alig volt három perc.:)

Elkészült:


És a fa alatt:


Sokkal-sokkal jobban tetszik így a fa.:) Még lehet, hogy nekiesek egy kicsit antikolni, csiszolni itt-ott. De így is megfelel... Macska-kutya ugyan hozzáfér, de nehezebben. Meglátjuk.:) 

A fa sötétben:



Azért még mutatok egy Mancsi kutyát, aki teljes békességben szunyál a babájával a kandalló előtt, míg a fiúk xboxoznak (vacak a kép...):


Szeretjük a nagy buflák fejét.:)

Boldog Ünnepet kívánunk Nektek!


12 megjegyzés:

  1. Áldott Karácsonyi ünnepeket !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük!:) Jövőre már mézik is lesznek ám.:))))

      Törlés
  2. Áldott, békés Karácsonyt kívánok! :)

    VálaszTörlés
  3. Vica, az ötlet és a kivitelezés szuper! Lehet, hogy meg kellene látogatnom a zöldségest láda ügyben?:)
    Egyébként el tudom képzelni játéktartónak , újságtartónak is, virágtartónak. (az ikeaban biztos, de a barkács boltokban is lehet kapni akár görgőket is)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg kellene.:) Az a szupi kis láda annyiféleképpen felhasználható! Húsvétra csináltam egyet, kicsit megantikolva, lefestve, feliratosan... Nem is tudom, miért nem fotóztam le, de majd ha előkerül nemsokára, pótolom. Újságtartónak is tök jó lenne, tényleg!:)

      Törlés
  4. Szuper az ötlet ls a kivitelezés még jobbá tette! Mindig csak ámulok és bámulok, hogy miket alkotsz....főleg ez a shilouette gép izgatja a fantáziámat. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsófi, amíg nem szerzel egy gépet, nyugodtan szólj, nagyon szívesen kivágok neked, amit szeretnél, és bedobom egy borítékba!

      Törlés
  5. Hangulatos, praktikus, egy lakható és élhető otthonba való dekoráció! A mellékelt képek szerint a láda bevált az állatkákkal kapcsolatban rövid távon - biztos hosszabbon is. :) Helyes a csoportkép: gyerkőcök, karácsonyfa, lábadozó Mici, tündéri kutya+maci, jó kedvre derít így az ünnepek után is, köszönöm!
    BUÉK!
    Brigi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Brigi!
      Köszönöm a kedves szavakat!:) Minden baleset nélkül megúszta a fa, most már lebontottuk, így elmondható, hogy a láda mellett kutya-macska is jelesre vizsgázott.:D Mici most már jól van, újra égedelem rossz kiscica lett, Manó pedig napról napra okosabb. Elégedettek vagyunk.:) Boldog Új Évet neked is, és várlak vissza!
      Vica

      Törlés
  6. mi is 23-án díszítünk fát, a minipasik 24-én reggel veszik észre az ajándékokkal együtt, eddig már délben utra kellet kelnünk vidékre, idén végre csak 25-én, isteni volt egész 24-én együtt játszani a srácokkal :)
    Nekünk ugyan nincs állatunk, de Milán igencsak feladta a leckét, anniyra sok díszt tört el és tépte az izzósort, hogy 31-én délben már le is kellett bontani, pedig egy kis komód tetején állt.:S Remélem jövőre már bírni fogják egymást. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Timi, akkor nem csak nálunk szokás ez.:) Jövőre már biztosan karácsonyfa-biztos lesz a legkisebbed is... Az izzósor-tépés azért durva lehetett.:D

      Törlés