2013. július 10., szerda

Pepsis láda.:)

Nagyon rég nézegettem már vágyakozva azokat a régi fa üdítősládákat, melyekhez a tengerentúli blogger lányok olyan könnyen hozzájuthatnak. Rendelhet persze kintről az ember, de a posta egy kisebb vagyon lesz...

 Aztán egyszer jobban körbenéztem a Baumaxban (istenuccse nem reklám, de valahogyan mindig ott lyukadok ki.:)), és ezt találtam:


Szépek, ugye? De olyan újak. És igen, ez a szó itt most nem előnyt, inkább hátrányt jelent.... Végül vettem egyet, hisz újból viharvertet csinálni, az nem is olyan nehéz, ugye?:)

Aztán itthon keresgélni kezdtem a neten, hogy milyen ruhát is kapjon a ládám... Tudtam, hogy feliratot szeretnék, valamilyen üdítőital nevével. Végül a Pepsi győzött, bár leginkább azért, mert elfogyott a transzferpapírom, és a Coca Cola felirat anélkül nagyon nehezen lenne felapplikáható a fára...

Mivel a betűket pirossal képzeltem el, először is lekentem az egész ládát piros akrillal.


Míg a festék száradt, a Silhouette-tel megterveztem és vinylből kivágtam a feliratot. A betűket a láda oldalára ragasztottam. 


Az egészet lekentem a kedvenc világos tengerkékemmel.


A legjobb rész, mikor leveszem a sablont, és már látszik, milyen is lesz a végeredmény...


Nagyapám mindig azt mondta, a legfontosabb, bármit csinálsz, a tiszta munkaterület. Háááát, ettől még messze vagyok...:)


Mikor a kék festék is megszáradt, nekiláttam a csiszolásnak: az éleken erősebben, máshol kevésbé. Gyönyörűen áttűnik így a kék alól a cseresznyepiros festék... 


Kedvenc lett, és olyan egyszerű!:) Bulikra tálcaként is jó szolgálatot tehet, én most a tálalón találtam neki helyet, az abroszaimat tartom majd benne.




Még jövök!:) Vica

10 megjegyzés:

  1. Tegnap ezt találtam a Butlers-ben. Egyből rád gondoltam :) Mondjuk az ára húzós nagyon.
    http://butlers.hu/talcak/paradiso-talca-kiveheto-rekeszekkel-67733

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, néztem a múltkor én is, nagyon tetszik a hangulata... Az ára nem túl tetszetős valóban, és nagyon-nagyon nehéz. Biztosan a rekeszes osztás miatt, vagy nem tudom, de alig bírtam megemelni...:(

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Köszi, Márti! Jó újra látni téged.:) Megyek is és megnézem a blogodat, milyen új szépséget mutattál mostanában.:)

      Törlés
  3. Szóval Vica! Ma végignéztem elejétől végéig a naplódat, mert rájöttem, vannak bejegyzések, amiket még nem láttam, vagy csak elkerülték a figyelmemet. Ezt most orvosoltam :) Igaz ráment pár órám :DDD(altatás idő)
    Szóóóóval....ezek után meg kell kérdezzem, hogy hová tudsz ennyi elkészült dekorációt eltenni? És mi lesz a sorsuk azoknak, amik csak egy alkalommal vannak kitéve? Vagy elteszed és pár év múlva ismét előkerülnek? Vagy elajándékozod, vagy átdolgozod, átfested, szétszeded...gondolok itt pl a sok keretre, amit használsz, a sok festővászonra....
    Csak mert én el nem tudom képzelni, hol van erre mindre helyed.
    (keresztszemes művek, festett tortatálak, krétatáblák, egyéb táblák, amelyekre rövid gondolatok vannak írva, egy-egy mintás tábla pl. halloweenes házikóval...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, ez hosszú mese.:)
      Két és fél szobás panellakásban lakunk. Amikor megvettük, azt gondoltam, a háló a pirinyó félszoba lesz, amibe egy ágyat betesz az ember, és más már nem fér be. Barninak szántuk a kisebbik szobát, ami 3,5x3,5 méteres. A nagyobb szoba, amihez az erkély csatlakozik, eredeti elképzelés szerint a nappali lett volna. Ez a szoba a lakás legvégén van, tehát, ha valakit le akarsz ültetni, vidd végig a lakáson, át a hálók előtt, be a lakás másik végébe. Elkezdtem agyalni, nézegettem a gyönyörű ovális, nyolc fősre nyitható fenyő étkezőasztalomat, aminek esélye sem lett volna a konyhában.... És eldöntöttem, hogy megy a konyha és a félszoba közötti fal. Így egy térbe került az előszoba egy része, a nappali, a konyha és az étkező is. Nem mondom, hogy tágas nagyon, de abszolut élhető. Így háló lett a belső, nagy szoba, a terasszal. Éééééés... Ez a szoba szomszédos a fürdővel. És mindig szerettem volna sarokkádat.:) Panelfürdőbe, hmm... Így jött az ötlet, hogy a fürdő felől válasszunk le egy részt a szobából, ami akkor még gardrobnak készült. Ide került a mosógép, polcok... És a dekorácóim. Egyre több és több dekoráció.:) Van egy naaaagy, piros tetejű karácsonyi ládám, tele, egy másik, Halloween-i (narancs tetejű...:)) szintén tele, és minden fellelhető polcom sorakoznak a cuccok. Néha rendet rakok.:) A vásznak, képek, fa feliratok a szekrény tetején vannak, felállítva, hogy átlátható legyen valamennyire.
      Ritkán szedek szét olyat, ami tetszik. Itt van pl. a kutyás szülinapról a hatvan centis karton tűzcsap is, mert sajnálom kidobni. Szívesen odaadnám, ha valaki fel tudná használni. Meg még egy csomó hasonló dolog.:) De nem tudok leállni sajnos.:)
      Majd fotózok valamikor, hogy lásd a káoszt, jó?:)

      Törlés
  4. hűűű :) Várom a képeket ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd igyekszem.:) Csinálhatnék vmi "Home tour"-jellegű dolgot, hm..? Csak előtte vagy rendet kellene tennem mindenhol, vagy jó volna elrettentésnek.:)

      Törlés
  5. Á nem kell azt egyszerre fotózni :) Csak mindig azt, ahol épp rend van :DDD Vaaagy, a fotó idejére gyorsan átpakolod a kupit máshova, utána vissza :DDD Én is ha most körbefényképezném a lakást...pfff...dobozhegyek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnézem, mit tehetek.:) Egy játék is jó volna már... Jövő héten nem lesz itthon Barni, akkor nekivágok.:)

      Törlés