2013. július 24., szerda

Házi fotógaléria és szívszakadás

Van egy tennivalólistám. Nagyon-nagyon hosszú... Mikor egy sort kipipálok, általában hozzáírok három másikat... Ismerős?

Ma itthon maradtam szabadságon, úgy terveztem, hogy pihenek. Az Egyetemen a felvételivel nagyon sok a munka, már két és fél hónapja, és bár élvezem, és kihívás, azért nagyon fárasztó is... A lényeg, hogy kaptam egy nap szabit. Holnap már mennem kell dolgozni, a felvételi határozatok várnak rám.

Szóval pihenés... Reggel "véletlenül" átnéztem a listát. Kiválasztottam három olyan projektet, amihez mindent megtaláltam a kacatjaim között, és nekiláttam.

Az első a frissen festett, átrendezett háló csupasz fala, ahová fotógalériát szántam. 


A Barniról készült kedvenc fotóból még tavasszal jókora vásznat csináltattam, azóta tettem jobbra, tettem balra. 


Tudtátok különben, hogy az előhívásnál megadott méret a vászon nagysága, amiből a vakrámára feszítés elvesz minden  oldalon 5 centit? Én nem tudtam, grrrr.... 60x80-as kép helyett így kaptam 50x70-est, ami nagyon gááááz, ha mellé két 40x40-est szán az ember... Ugyanígy kallódtak azok a bizonyos 40x40-es színes képkeretek, melyek közül egyet a nyári kandallópárkányon már láthattatok.


Az ágyon pakoltam a képeket jobbra, meg balra, míg végül egy szimmetrikus megoldás mellett döntöttem. 




Mivel a vászon nem akkora, mint kellene, kényszermegoldást terveztem: a fölé egy vinylből vágott feliratot szántam. "So many of my smiles begin with you"... Megterveztem, és nekiálltam kivágni. Nekiálltam VOLNA. A Silhouette, bár nem jelzett semmilyen hibát, egyszerűen nem húzta be a vinylt, a görgők meg sem mozdultak. A neten semmit sem leltem ilyen hibáról. Írtam a gyártónak. Válaszoltak, szedjem le az oldalsó borítást és nézzem meg, nem lazult-e meg a görgőket hajtó szalag. Leszedtem... Sejtitek, ugye, hogy nem tudtam visszatenni?:( Most már be sem kapcsol, masszívan sírni tudnék.:( Mintha a fél karom vágták volna le.:( Európában nincs szervízük. Fogalmam sincs, mit csináljak....

Végül a kiadós önsajnálat után rájöttem, mese nincs, attól nem javul meg, ha kikészítem magam idegileg, így próbáltam keresni egy másik megoldást a vászonkép fölé. Végül a jól bevált girlandot csináltam meg, rövidebb változatban, mint a krétatáblánál, és a képkeretek színeiben.

A végeredmény végülis tetszik, nagyon vidám. Csak én nem vagyok az, a vááááhááágóóógééépeeeheeem nélkül.:(

Megyek sírni. A másik két projektet majd máskor.

Linking to:

Photobucket

Lil\'Luna


7 megjegyzés:

  1. Szerintem így is nagyon jó lett a végeredmény, és főleg vidám színes :)
    És a vágógép.....jaj neeee.....az a csodás kis masina!!!!! Én is zokognék, de nagyon nagyon....pfff....mit is lehetne csinálni???? És hogyhogy nincs Európában szervíz? És hogyhogy nincs Magyarországon egy hozzáértő ember????? Pedig már egyre több helyen lehet kapni. És azért ennyi pénzért legalább országonként egy hozzáértő embert kiképezhetnének.

    VálaszTörlés
  2. Gondolkodtam a problémádon, és arra jutottam (amire már lehet te is), hogy szerintem a magyarországi forgalmazókat kellene felhívni, és megkérdezni, hogy mi a teendő hasonló esetben. Mivel ez egy drága gépezet, nem hiszem, hogy ne tudnának valamit ajánlani, hogy ha meghibásodás van, mit kell csinálni. Biztos van garancia rá az itthon kapható gépekre, és ilyen esetben akkor szervizelniük is kell valamilyen módon. (nem tudom, te honnan vetted)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amerikából rendeltem.:( Már végighívtam minden forgalmazót, de nem sok sikerrel... Az egyik barátom kollegája megnézi majd, hátha... Még egy webáruházat nem értem el, ki van kapcsolva a telefon, őket még próbálom.

      Törlés
  3. Annyira jó lett!!! Ezeket a kereteket te festetted? A gépnek pedig mihamarabbi jobbulást! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!:)
      Igen, sima 80*40 centis fenyő polclapot vágattam kettőbe a Baumaxban, lefestettem fehérre, kiragasztottam festőszalaggal, festettem, csiszoltam, antikoltam... A fotót Mod Podge-dzsal ragasztottam a közepére, és lécekből lett a keret köré. Szerintem készül még ilyen.:)

      Törlés
  4. Miért van az, hogy ha ma délelőtt óta megnyitom a blogodat kidob egy kis ablakot, hogy Hitelesítés szükséges? És kér kódokat? Eddig nem volt ilyen? Valamit te változtattál? Mert csak nálad van ilyen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, nálam is csinálja, de aztán simán továbbenged. Nem változtattam semmin.:(

      Törlés