2013. július 16., kedd

Előszoba méééég

Sziasztok!

Ez sem egy mostani projekt, de mikor a Welcome-feliratról írtam, bevillant, hogy ezt sem osztottam még meg veletek...

A bejárati ajtónk mellett nyílik a lakás legkisebb helyisége. Sima panel ajtó, már sárgult rajta a festék... El tudjátok képzelni? Mikor a lakást megvettük, és szinte mindent felújítottunk, a beltéri ajtókat valamiért nem akartam kicserélni. Nem is tudom megmagyarázni, miért... Mindenesetre már nagyon bánom.:)

Egyik reggel, még tavasszal nekiestem az ajtónak, hangos, "De hát mit veszíthetek???" felkiáltással. És persze táblafestékkel.:)

Három réteg festék ment rá, előtte nem csiszoltam meg, csak lemostam és szárazra töröltem. Aztán fogtam egy fehér lakkfilcet, és rárajzoltam az én messze-nem-tökéletes naptárvázamat. Lehetett volna vastagabb a filc, és mérhettem volna, mielőtt nekilátok, de így sikerült.:) 



A Butlersben beszereztem még egy ütött-kopott fém fiókhúzót, ez az ajtóra csavarozva krétatartóként funkcionál. Előkerültek a post-it-ek és a móka kedvéért a dekortapaszok is.


Vettem néhány krétatollat, de sajnos nem törölhető le teljesen a felületről, ahogy a fenti képen látszik is. Emiatt sima krétával operálunk. Már kitapasztaltam, hogy melyik a legjobb... Megsúgjam?:) A Crayola vált be nekünk. Ezzel készült a kép a nagy krétatáblára is. Előtte három különbözű márkájút próbáltunk, és nem lehetett velük szépen, vékonyan rajzolni.

Egészen svéd hangulata van az előszobának ezzel a kevés fekete- sok fehér színösszeállítással, nem? Jól jönne egy-két élénk színfolt... Gondolkodom rajta.:)

5 megjegyzés:

  1. Nahát, szinte kitaláltad, mit akartam kérdezni :) Az előző bejegyzés láttán épp ezt az ajtót figyeltem, hogy ezt krétafestékkel festetted vajon le? Nagyon bevállalós vagy :) De hát ahogy mondod, mit veszíthetsz? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kitaláljuk egymás gondolatát.:)
      Ugye, hogy jó lett?:) A többi ajtót is tervezem festeni, de még gondolkodom a színen... Nagyon tetszene valami egészen halvány tengerkék. Csak az a baj, hogy eléggé egy kupacban van három ajtó, nem tudom, nem lenne-e sok...
      Akartam mondani, hogy a múltkor beszéltünk a cukker kék befőttesüvegekről az Amazonon... Pénteken voltam a Kikában, és 1600 forintért volt négy darab fél literes, stílusra teljesen hasonló Quattro Stagioni olasz üveg.:) Persze nem kék... De be lehet festeni, és sokkal barátibb az ára. Én vettem is két kupaccal, és már belepróbáltam a papír szívószálat, és nagyon szuper!:) Nézd meg, hátha tetszik.
      Most találtam máshol is, ilyen: http://www.dolcevitakonyha.hu/index.php/konyhafelszereles/quattro-befottesuveg-0-5-l.html

      Törlés
  2. Mutiii, hogy néz ki a szívószállal??? Befestetted? De akkor kívülről festjük nem? És nem fog megfolyni a festék szerinted?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, ha befestjük, akkor belülről kellene, viszont akkor már nem iváskompatibilis.. Húúú, van ilyen szó?:) Vázának jó lenne, és egy kék befőttesüveg-váza, fehér vagy pink virágokkal... Jajjjjj....
      Így kellene csinálni: http://www.momtastic.com/diy/168908-diy-tinted-mason-jars-in-rainbow
      Az a baj, hogy mindenhol a fényes mod podge van írva, nekem persze matt van. Valahol olvastam, hogy azzal nem jó... De olyat is olvastam, hogy fehér folyékony ragasztó és pár csepp ételfesték. Nem tudom.

      Törlés
    2. Lefotózom majd az üveget a szívószállal.:) Még nem festettem semmit.

      Törlés