2007. szeptember 2., vasárnap

Őszi aprók, tanévkezdés, bulizás...

Sziasztok! Rég írtam már, inkább varrtam, s buliztam is kicsit..:) És persze már két hete dolgozom... Tegnap Bólyon csirkepaprikás-főző verseny volt. Barni Hugihoz ment, én meg le, olyan öt óra tájt. Jól éreztem magam, csak hideg volt. Nem vittem pulcsit a nagy eszemmel, s saruban mentem... A lábam lefagyott, bár pulcsit kaptam... Ettünk-ittunk, jól éreztük magunkat. Mindig úgy feldob, hogy Tamás anyukája, Julika hogy örül nekem.:) Jól megölelgetett most is, olyan tündér!:) Jövő héten hívtak szüretelni, de attól tartok, pont akkorra esik egy családi szülinapozás... Kezdődik a tanév. Kaptam osztályt... A kereskedelmi ügyintézőket, akik pillanatnyilag az elit képzés lesznek nálunk. Ráadásul moduláris képzés, fel kell kötnöm az alsóneműt. Egy év, a végén vizsga, nem lesz sok idő... Majd' minden tárgyat én tanítok. Meglátjuk... Megmutatom nektek a könyvjelzőt, amit Inci barátnőmnek varrtam még nyár elején, a névnapjára: A kész 12 blessings of Christmas: Tetszik!:) Frissen készült apróságok, Lizzie*Kate, illetve Bent Creek: A képeket sajnos túlvakuztam, elnézést érte... Mutatom a készülő BS Autumn row-t is, nagyon jó varrni!:) Tervben van még a sorozatból a Halloween row, gyorsan, valamint távlati terv a Christmas, Summer és a Spring. Patchworkkel keretezem majd, kap flízt, hátlapot, s letűzöm, azt hiszem. Faliképnek, s majd évszakonként/alkalmanként cserélem őket. Végül, csak, hogy megörökítsem az utókornak, volt férjem egyik mesteri akcióját vázolnám, ami tegnap jutott az eszembe, mikor a bulin pár gyerkőc majdnem felgyújtotta a placcot a tábortűzzel... Úgy kezdődött a dolog, hogy talált egyik nyaralásunk alkalmával egy fém táskát, amiben mindenféle hajós kütyü volt. Többek között egy jelzőpisztoly is, rakétákkal. Mikor beköltöztünk a házunkba, szemben vele még beépítetlen volt a terület. Egy nagy mező, az egyik végében egy új, könnyűszerkezetes házzal. No, elmés volt férjem kitalálta, kipróbálja a jelzőpisztolyt. Mondom, neeeeee, felgyullad a mező. Dehogy gyullad, hogy gyulladna, túlaggódom. Lőtt. Nem gyulladt. Lőtt újra. S megint. Ekkor tűnt fel nekem, hogy kis füstcsík karikázik az ég felé... S IGEN! Sikerült meggyújtani a száraz gazt. Még sosem láttam közelről tüzet, iszonyú gyorsan terjedt... A mázlink az volt, hogy a mi házsorunk építésénél használt pallókat még nem vitték el... Azzal kerítettük körbe az égő részt, de éppen csak, hogy sikerült... S a tűz határozottan a könnyűszerkezetes ház felé haladt... Végül nem lett baj, de a szomszédok még sokáig emlegették az esetet... :) Szerintem most már mindenki érti, miért is váltam el.;))) Szép vasárnapot!:)

12 megjegyzés:

 1. Bocs, de ezen akkorát röhögtem :-DD
  A munkáid meg gyönyörűek!

  VálaszTörlés
 2. szuperek az új munkáid, a naptár különösen édes, bizti nagyon tetszik Barninak is;) a tökös abc és a levélkés mintáját elkérhetném, köszi előre is:) a BC row nagyon tuti lesz, majd muti foltozva is:D

  VálaszTörlés
 3. Vica, anniyra jók az őszi hímzéseid!! Oylan szépek!
  Milyen fonalakat használtál?

  VálaszTörlés
 4. Bogi, hát én akkor nem röhögtem, de most már sikerül, mert ugye lekerült a púp a hátamról...;)
  Timi, írj egy mélt légyszi az lvica kukac chello-ra, és válaszban küldöm a mintákat, jó?
  Nina, Anchorok. A multikolor is.;)
  Mostanában az ősz a kedvenc évszakom, a melankolikus hangulatával, a színeivel...
  Köszi, Lányok!:)

  VálaszTörlés
 5. A púp a hátadon effektust és lekerülését abszolute megértem, átérzem és ismerem.

  Az őszi munkáid nagyon szépek, hihetetlenül tetszenek nekem is!

  VálaszTörlés
 6. Nagyon klasszak az új alkotások!!
  Ügyi voltál.:))
  BC, L. Kate hmmm... Imádom!
  Ezt a BC szalagot én is megcsinálom, de én táskára akarom felvarrni.
  Csak először befejezem a kölök ellenőrzőjét, és már kezdem is.:)

  Kriszti is modult emlegetett tegnap. Ez mit takar? Csak sejtésem van róla...

  VálaszTörlés
 7. Vica, isteniek a tökösek! Most hogy belendültem a karácsonyival, következnek az őszi tervek is lassan. Lesz HW party???:):) Már gondolkodok valami jó kis dekoráción....

  VálaszTörlés
 8. Vica, küldtem mailt;)köszi:) nekem eddig nem nagyon jöttek be a tökös minták lévén nem voltam egy sárga-narancsimádó, de változnak az idők, ruhában továbbra sem, hímzésben annál inkább szeretem(fules7)

  VálaszTörlés
 9. Nagyon klasszak lettek az őszi hímzéseid. A tökös már nálam is tervben van, viszont a testvérkéit nem ismerem. Elkérhetném azoknak a mintáit?
  Előre is köszönöm...

  VálaszTörlés
 10. Lányok, köszi!
  Aki fenn van multin, oda pakoltam a mintákat, ha nem, akkor kérek mélt lvica kukac chello-ra, és válaszként küldöm őket!
  Judit, az tuti lesz biztosan!:) A modul tananyagegység, azon belül vannak tantárgyak, tananyagelemek... Brrr, szörnyű. Még azt sem tudom, mit tanítok, mármint milyen anyagot kérnek majd számon, azt mondták húzzam ki a hetet... Nagyon gáz...
  Melinda, hát persze, hogy lesz!:))) Tavaly elpakoltam a kis tökös/pókos aprókákat, amit tőled kaptam, az lesz idén is az asztalon. S a Halloween row, pár Lizzie Kate még, vettem textileket, és meghívtam a volt tanítványaim közül is néhányat.;) Még kell szereznem műanyag pókot.:))) S vettem egy őszi faleveles girlandot. Te mit tervezel? Olyan jó ötleteid vannak, s ugye ez az egyik kedvenc ünnepünk..;)
  Timi, küldtem!

  VálaszTörlés
 11. Szia Vica!

  Örülök neked, hogy legalább itt hallok rólad, ha már olyan ritkán találkozunk. :) Szépek az új munkáid. Olvastam korábban, hogy problémád akadt a blogba feltöltött kép méretezésével. Úgy látom azóta sem oldódott meg, ezért úgy gondoltam megleplek egy kisebb változattal, amit itt találsz:
  http://ralina74.multiply.com/photos/photo/63/1
  Majd töltsd fel újra a régi helyére. ;)

  Puszi: Monika

  VálaszTörlés
 12. Szia, Ralina!
  Köszi, köszi, kösziiiii!:)))) Mindjárt meg is próbálom!:)))
  Én is sajnálom, hogy a költözés miatt olyan ritkán láthatlak titeket..
  Puszi! Vica

  VálaszTörlés