2012. október 13., szombat

Minden eshetőségre készen...

Pár Halloween-nel ezelőtt (néggyel, ha jól számolom) az egyik hiperben vettünk egy helyes kis tökfaragó készletet. Volt benne egy műanyag tökbél-kanál és két apró fűrész, narancssárga, tököt formázó nyéllel. Addig késsel farigcsáltuk az aktuális tökfejeket, ami nem kicsit volt közveszélyes... Ezek az apró fűrészek tökéletesek a kis kanyarulatokhoz is, könnyű és biztonságos velük dolgozni. Persze az is fontos, hogy a tököt rendesen kivájjuk, és a héj alatt a húsból jó réteget lekaparjunk, mert egy három centi vastag cuccost nem lehet szépen faragni... A szerszám a tavalyi évig kitartott, mikor is az egyik fűrész a nagy, családi tökbe (Frankenstein), majd a másik Barni kezében az ő Jackjébe tört bele... Persze azóta sem láttam hasonlót sehol, de késsel akkor sem faragunk... 

Körülnéztem hát a neten. És megvan a tökéletes szerszám!:) 
Ő az, nézzétek csak:
Az utolsó darabot rendeltem meg az Amazonon, és azt hiszem, ha felkérnek helyettes darabolónak a tizennyolcadik Fűrész-részbe, már akkor sem esem kétségbe.:)))

Teljesen professzionális Jackre számíthattok idén, bizony!:)

4 megjegyzés:

 1. Nagyon spéci készlet, kíváncsian várom majd az eredményt! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Még hezitálok, hogy melyik minta legyen.. Nem érzem magam elégnek ehhez:
   http://www.marthastewart.com/274720/carve-by-color-pumpkins/@center/276965/halloween
   De szívem szerint ezt választanám, a kispasi-bulira pedig valami bolondosat...
   Olyan jó ez a tervezgetés.:)))

   Törlés
 2. Vica, ez egy olyan profi készlet- és nem utolsósorban annyira dizájnos, hogy simán a konyha dísze lehet, kár lenne eldugni egy fiókban- hogy tuti helyes faragott tökök születnek majd!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ...és ha jön a betörő, csak lekapom a konyhapultról, és esélye sincs a nyavalyásnak.:))

   Törlés