2014. január 27., hétfő

Rózsaszín + vízkék...

Eljött a Bálint-napi dekorálás ideje.:)

Mint az utóbbi időben sokszor, most is a festést választottam: a szekrény kupis polca kapott egy szíves-feliratos takarót deszkából.Csináltam egy mini-tutorialt, bár az egész folyamat nagyon egyszerű, bárki bátran nekiláthat, igazán nem lehet elrontani. :)

Először is lefestettem a deszkát fehér festékkel (Annie Sloan Old white-ot használtam, de bármilyen fehér festék megfelel). Miközben száradt, megterveztem a feliratot a Silhouette vágógép szoftverével, és kivágtam prémium vinylból. A sima vinyl nem jó, nem tapad eléggé, aláfolyik a festék... Tapasztalat..:(

Szóval innen fotóztam, a betűk a táblán:


Lefestettem az egészet az Old white-ból és egy kis piros akrilfestékből kevert rózsaszín árnyalattal (amit nem kevertem teljesen homogénre, mert így jobban tetszett..:)):


Még a festék teljes száradása előtt egy gombostű hathatós segítségét igénybe véve lehúztam a vinylt...Íme az étkezőasztalunk, és a rajta lévő "rend"...:)

  
Arról nincs fotó, hogy a szívecskét átkentem egy egészen világos vízkék réteggel, amit szintén AS-ból kevertem egy kis türkiz akrillal.

Miután megszáradt, az egész felületet alaposan átcsiszoltam, különös tekintettel a sarkokra.

Végül jött az isteni szikra, és nekiestem a maradék kék festékkel, pacsmagoltam belőle ide meg oda....
Végül kapott egy réteg Annie Sloan viaszt.


Hát ez elég poros munka volt....

A helyére került, ahol jótékonyan eltakarja a polcon lévő.... khm, "rendet".:)Persze a kandallóra is kitaláltam valamit... Majd mutatom.:)

7 megjegyzés:

 1. Hogy te milyen jo otleteket talalsz ki!!! A mezesbuli is szuper lehetett!
  Nezz be hozzam, Szera uj jatekot inditott, en rad gondoltam...
  http://veronikanette.blogspot.com/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, hogy rám gondoltál, valamikor megpróbálom beszorítani...

   Törlés
 2. Szeretettel invitállak egy kis játékra, ha van kedved/időd! A blogomon megtalálod hogy miről is van szó pontosan! :)
  http://otletesotthon.blogspot.hu/

  VálaszTörlés
 3. Uppsz! Most látom, hogy beelőztek! :D

  VálaszTörlés
 4. Egy csomó bejegyzésben írsz az Annie Solan festékről, és láttam a facebookon is beszélgettetek róla, agyondicsértétek. Mondd már meg nekem, hogy tulajdonképpen mi is ez, és miért ilyen jó, miben rejlik a különlegessége? Tényleg kíváncsivá tettél :) Egyébként szuper a tábla szokás szerint. Szeretem az ötleteidet :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Anikó, csodafesték.:) Nem kell alácsiszolni, semmilyen előkészítést nem igényel a felület, csak egy portalanítást. És tapad fémre, műanyagra, lakkozott felületre, mindenre! Könnyen visszacsiszolható, de mindenképpen viaszolni kell a végén, mert anélkül sérülékeny.

   Törlés