2012. február 29., szerda

Cake pops

Este megint kreatívkodás volt.:) Zöld malacos és piros madaras tortagolyók készültek, pálcikára szúrva, és egész elfogadhatóra sikerültek.
Nemsokára képek is lesznek!:)

2012. február 26., vasárnap

Szülinapi készülődés

Tegnap családi körben megünnepeltük Barni 9. születésnapját.

A képeket így utólag elnézve jól látszik, hogy kedves tesvéremet egyetlen egy dolog érdekelte a nap folyamán, mégpedig Barni egyik ajándéka, az új kormány az Xboxhoz.:D

A torta nagyon jól sikerült, Csokiparány Csenge csupacsokis piskótáját és túrós-mascarponés tortakrémjét készítettem el, a krémbe aszalt vörösáfonya is került. A tetejére hipervékony hófehér fondant réteget simítottam, amire Barni rajzolgatott kedve szerint. Mind elfogyott.:)


Többet SOHA nem veszek újragyulladós gyertyákat: annyira fújták a fiúk, hogy khmmmm… Szóval némi nyál megfigyelhető a torta felületén.:)))A kekszek sem kerülhették el a kis rajzmániás filctollait (bár itt-ott én is besegítettem):
Jövő héten a gyerekbuli következik majd, már készülünk gőzerővel.:) A kekszek készen vannak, háromféle lett végül, kikönyörögték a kék madarat is...
A Halloween buli óta terveztem valamiféle tartót, displayt a csokinyalókáknak, tortagolyóknak, hogy ne hungarocellbe kelljen nyomkodni őket. Ma fúrót és fűrészt fogtam, és két vágódeszka meg egy léc felhasználásával elkészült a nagy mű:A két lyuk a középső sor két szélén nem véletlenül nagyobb, oda majd bannertartó kerül. A középső részt talán átkötöm egy széles piros szalaggal, de nem szeretném túlcsicsázni... Mutatom majd használatban is, a kis nyalókapálcikák tökéletesen passzolnak a lyukakba, nem dülöngélnek jobbra-balra. Elégedett vagyok vele.:)

Gyurmáztunk is, ezek a fondantfigurák ücsörögnek majd a tortán:
A plusz orrok, fülek, csőrök és morcos szemöldökök a tortagolyókra kerülnek.:)

Még van mit csinálni bőven, pinatát is tervezünk, és sok dekor nincs még készen... Tevékeny napok elé nézünk.:)

2012. február 15., szerda

Megfejtés

…bár senki sem tippelt.:( Lehet, hogy nem is jár már erre senki..? Szomorú vagyok.:(

Mindegy, a kész sütik így néznek ki:Igeeeen, Angry Birds a témája Barni szülinapi bulijának.:)

Ez csak a csapat sárga része, a pirosak még nem készültek el, mert a piros zselés festékemre nem tekertem rá a tetejét... Grrr, nem zselé volt már, hanem beton.:( Pénteken veszek másikat, és azt is készre mintázom.
 
Most látom, Melcsi erre járt.:) Kösziiii!:)

2012. február 13., hétfő

Ki találja ki...

... hogy mi lesz a témája Barni kilencedik szülinapi bulijának?:)


Rendben, segítek egy kicsit:

Megfejtés a következő bejegyzésben, fele mennyiségű késztermék bemutatása mellett.:)

2012. február 11., szombat

Szuperhősök Bálint - napra

Az idén a Bálint-nap átalakítása folyik nálunk: amerikai mintára a barátoknak és a családtagoknak is kedveskedünk valami aprósággal, vagyis nem kizárólag a szerelemre koncentrálunk.:)

Sokat törtem a fejem, Barni mit is ajándékozhatna a haverjainak. Olyan kellett, ami semmiképpen sem rózsaszínű, szívecskés vagy giccses, viszont igen-igen pasis…. Elvégre komoly kilencéves FÉRFIAKRÓL van szó, na.:))) És persze szempont volt, hogy tényleg csak valami apróság legyen, olyan "gondoltam rád"-féle jelzésértékű ajándék.

Az ötlet a netről származik. Találtam több hasonló tutiságot, a képek a virtuális tűzőtáblámon várják a jövő évet, hogy bevetésre kerülhessenek. Aki esetleg nem bírja ki jövő februárig, oldalt megtalálja a Pinterest játszótéren a linkeket.:)


A felirat a köpenyeken a következő:
SZUPER
barát vagy!
Remélem, a fiúknak tetszeni fog.

A tanító néniknek csokival készülünk, az szívecskés… Barni még nem vette észre, hihi.:)
Nagymamák és dédi fotót kapnak, az azon lévő szívre nagylelkűen rábólintott az érintett:Dekoráció is készült ám! Mindig gondot okozott, hogy a karácsonyi cuccok bedobozolása után mi legyen… Mégsem pakolhatja ki az ember mindjárt a bárányokat meg a nyulakat... Ezzel megoldódott, Bálint-napi dekor van.:) Mutatom majd, de a képek a fényhiány miatt kritikán aluliak lettek. Holnap újra próbálkozom.

Jó éjszakát!