2012. január 10., kedd

Még nem mutattam...

... a tanítónéniknek Karácsonyra készített ajándékot.

Az elöl álló hópasi farkasfogát természetesen visszaragasztottam, mielőtt odaadtuk.:D A pocakjukba porcukorba forgatott tejcsokis mandulát tettem. Sikere volt.:)

2012. január 7., szombat

Talált kutyalány

Barátnőm Miskolcon Győri kapu környékén 3-án este talált egy argentin dogra hajazó kislányt. Egyik füléből hiányzik egy darab, állatorvos hat hónap körülire saccolta. Chip nincs.
Aki tud vmit róla, befogadná vagy ismeri őt, kérjük írjon a kata_k@vipmail.hu-ra.
A kép vacak, elvileg lesz majd jobb.

2012. január 6., péntek

Mézesbuli2 - az eredmény.:)

No, csak most jutottam ide a mézesházikókkal... Jönnek a képek!
A csapat. Hiányzik róla Janó, ő később jött, ezért maradt le a képről.:( Nem vagyok valami jó logisztikus.... Kristóf unokaöcsém kisháza csupa-csupa szív.:) Mutattam neki rögtön az elején, hogy a tetejére tehet gumicukor-szívecskéket. Mire észbekaptam, a másik három már azon nyüglődött, hogy az összeset elhasználta.:) Szép lett a házikó. Janó a visszafogottabb dolgok, az egyszerűbb díszítés híve. Egyszerű, de nagyszerű.:) A képről lemaradt a bónusz pillecukor-hóember, akit fogpiszkálóval tűzött össze. Végül Barni háza. Nekem bejön.:) Az eredeti elképzelés az volt, hogy én is sütök-díszítek egy "családiházat", de mikor láttam, milyen ügyesek a fiúk és milyen szépek lettek a kész művek, úgy döntöttem, nem kell másik ház.
A házikó a végleges helyén: Végül pár apró részlete:
Imádom!:)

2012. január 2., hétfő

Mézesház-díszítés - 1. rész

Eddig is minden évben készítettünk mézeskalács házikót, de idén változtattunk kicsit a szokásokon. Karácsony előtt néhány héttel meghívtuk Barni néhány barátját egy szombat délelőtti mézesdíszítésre, ami végül olyan jól sikerült, hogy több résztvevő is jelezte, jövőre is jönne.:) Így lett eggyel több karácsonyi hagyományunk.:)
Először is mutatom a meghívót:

A meghívottak számát négyben maximáltam, gondolván arra is, hogy a házikók megsütése nem lesz nekem kis feladat a Karácsony előtti rohanásban. És persze az is fontos szempont volt, hogy elférjenek a fiúk az asztal körül kényelmesen.
Végül egy kisfiú nem tudott eljönni, így összesen négyen voltak.
A mézeskalács házikókat a buli előtti éjjel állítottam össze. Először az volt a terv, hogy az összeállítást is a gyerekekre bízzuk, de végül beláttam, hogy nehéz volna nekik, és előre dolgoztam kicsit.
Részletek a terített asztalról:

Az ital a hóemberes üvegedényben fehércsokiból készült forró csokoládé. Sajnos így nem mutat valami jól, mert a tetején megállt a csoki, de higgyétek el, finom volt.:) A fiúk fahéjjal megszórva, olvadozó pillecukorral és candy cane-nel kortyolgatták.

Az iPad fontos szereplője volt a bulinak, végig arról ment a karácsonyi zene, imádom! Nagyon bejött idén Michael Bublé új albuma, azt hallgattuk sokat és persze a régi, habos-giccses angol nyelvű klasszikusokat (Rockin' around Christmas tree, Santa Claus is coming to town, stb).

Íme az asztal, már csak az aprónépre várva:

Végül megmutatom a nappali dekor egy részét - még a rombolás előtt.:)

Folyt. köv. a kész házakkal.:)